15 Şubat 2016 Pazartesi

3 Madde ile Türkiye'nin uçuruma sürüklenişi

1-) Türkiyenin kendi toprağı olmamasına rağmen Suriye topraklarını sahiplenmesi Azez'i kırmızı çizgimizdir diye belirtmesi. 


Yıllardır bölgede sessizce ve devlet kurma hevesiyle bekleyen Kürtlerin Suriye'de olan karışıklığı fırsat bilip artık bir şeyler yapmalı mantığıyla ve şevk ile ayaklanıp hızlıca geniş topraklar ele geçirdiler. Bu bölgeleri silahlarıyla kanlarıyla ele geçirmelerinin sonucunda oraların hakları olduğunu düşünmemin yanı sıra Türkiye'nin karışmaya müdahale etmeye hakkı olmadığını düşünüyorum. Ortalığı ilk başta karıştırıp sonra ağlanmamalı.


2-) Türkiye'nin Suriyedeki dinci gruplara ısrarla destek vermesi.


Aylardır ışid vb örgütlerin Türkiye'ye zarar verdiğini göremedi yetkililer veya görmezden geldi. Dün ise el nusra bir türk askerinin kafasını kesti. Bakalım şimdi ne yaptıklarının farkına varacak mı liderler. Malum, artık verilen zararın acı verici somut bir kanıtı oldu.


3-) (bana göre en önemli madde) Güçlü ülkeler Türkiye'ye destek olmuyor; gizli ve açık planlar yürütüyor.


Türkiyenin sözde müttefiki emperyalist Abd'nin bu olaylar doğrultusunda yapacağı en klasik numaradır dost görünüp üste çullanmak. Ancak daha önemli bir şey var ki Rusya kürdün etkisinin ve öneminin farkına vardı. Bundandır ki kürtlere, Ypg'ye tam destek verip arka çıkıyor. Kürtlerde Rusya gibi büyük bir devletin desteğini arkasında bulunca büyük bir güvenle hareket edebiliyor.Bugün Rusya'nın Türkiye'yi tehdit etmesi Ypg'yi vurursanız karşınızda İranı ve dahada kötüsü Rusya'yı bulursunuz tehdidi ne kadar kararlı olduklarının göstergesidir.Türkiyenin ise Arap desteginin ardından celallenmesi gözümüzden kaçmamakla beraber şu soru aklımızda beliriyor: Türkiye Suriyeye ne hakla asker yollar degildee çocukları olası bir savaşta Suriyeye yollamak hangi akla hizmettir? Türkiyenin kırmızı çizgisi Azez, Akp'nin mi kırmızı çizgisidir yoksa tüm Türkiye'nin mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder