22 Kasım 2015 Pazar

Nedir Siyasi Başarısızlık?



CHP’de Kılıçdaroğlu aldığı %25.3 e başarısızlık değil diyedursun parti içinde muhalif sesler çoktan çıkmış, taban artık bir şey yapmalı diye seslenmeye başlamış bile. MHP’de de durumun pek farklı olmamasının yanı sıra daha kritik bile denebilir. Partili kişiler değişim istiyor. Tabanlar onca seçime aynı yüzler ile girmenin ardından artık bunu istemediğini belirtiyor. Haklılarda.



Onca seçimdir vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu oy bile artıramıyorsa bir sonraki seçimden ne beklenebilir? Bunca seçimde değişiklik olmadıysa bir sonrakinde nasıl ve neden sonuç değişsin?  MHP’de oylar Bahçeli ile artmak yerine düşüyorsa bir sonraki seçimden nasıl bir beklenti olsun? Parti liderleri için durum kritik. MHP’de diş bileyen Sinan Oğan adı geçen Meral Akşener ve Koray Aydın gibi isimler olduğu için; CHP’de taban artık yeter demeye başladığı için liderler tedirgin. Tedirgin olmalılar. 13 yıldır AKP iktidarına karşı oy artıramıyor iseler muhalefet sorunu olduğunu görmeleri lazım. Bilmeleri lazım.Güçlü olan AKP mi, güçsüz olan muhalefet mi bilmek gerek.AKP çok güçlü olduğu için mi onca seçim kaybediliyor, oylar yerinde sayıyor? Muhalafetin karşısında AKP olduğu için muhalefetin oylarının yerinde sayması başarı mıdır? Yoksa AKP’ye rağmen yerinde saymaları başarısızlık mıdır?



Bence, İktidarı değiştiremiyorsanız muhalefeti değiştirin.  Şimdi tekrar soruyorum, muhalefetin hali karşılarında AKP olmasından mı; yoksa AKP’nin karşısında kendilerinin olmasından mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder