18 Şubat 2016 Perşembe

Ankara patlamasının suçlusu kim? Kafamızda sorular ve güvensizlik


Dün bu saatlerde Ankara'da patlayan bombaların ardından akıllarda şu sorular beliriyor:
Bombalı saldırı kimin işine yaradı?
Kim yaptı?
Neden yaptı?
10 Ekim Ankara patlamasında ölen muhalif kişiler, hdp'lilerden sonra bir çok kişi aynı şeyi dillendirdi: Kimin işine yaradıysa o yapmıştır!
Suruç patlamasında aynı şekilde kimin işine geliyorsa o yapmıştır mantığına ek olarak birde hak ettiler denildi.
Cizre'de bodrumlarda kalan kişilerin ölümünün ardından her yerde bodrumda aşk başkadır cümlesi
duyuldu.
İyi peki o zaman bizde soruyoruz bu bomba kimin işine yaradı?
Abd Ypg'yi bu kadar savunup arka çıkarken, Türkiye'nin Abd ile Ypg yüzünden ben mi Ypg'mi eeyy Amerika denecek seviyeye gelmesine rağmen Ypg neden böyle bir saldırı yapsın?
Her şey Ypg için zaten iyiyken neden Türkiye'nin ekmeğine yağ sürsün?
Bunlar dışında daha Reyhanlı saldırısı bile çözülememişken aynı günde saldırganın adını bulmak köyünü bulmak bağlantılı olduğu örgütü bulmak sizce de biraz daha zaman almaz mıydı?
Zaman almaması da olabilir tabi ama bunun içinde önceden takibe alınması gerekliydi o kişinin.Ee yine suçluyu biliyordunuz yapılacak eylemden haberiniz vardı da bombayı patlatmadan yakalama şansınız mı yoktu? Yada istihbaratın hiç haberi mi yoktu?
10 Ekim Ankara patlamasının ardından bombacının ışid mensubu bir kişiyle irtibata geçtiğini adıyamandan geldiğini antepten kimler aracılığıyla hangi yönden saat kaçta ankara doğru yola çıktığını söylebilen devlet neden bu katliamın failinin bağlantılarının bulunduğunu söylediği halde bunları tekrar dile getirmiyor?
30 yıldır bu ülkede yapılan tüm eylemler için aynı laf söylenildi: Pkk yapmıştır. Gerçek olsun veya olmasın suçlu daima Pkk'de aranırdı.Ama bugün Ypg ile çatışmaya çalışıp hem Rusya hemde Abd ile ters düşünce patlayan bombada ise hemen failler Ypg'li demekte ne oluyor? Hani pkk? Ona ne oldu?
Cizre olayından misilleme olmuş olamaz mıydı? Ama yook Ypg yaptı diyeceksiniz tabi. Neden? Çünkü kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Ypg ile olan çatışmaları meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz. Sizler bunu çok istediniz. Ve bu isteğiniz bizde size karşı güven bırakmıyor.Çünkü daha yaralılar taburcu edilmeden şunları dediniz. Ve niyetiniz bunları demek olduğunu biliyoruz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder